søndag 25. september 2011

Pavlova.



Dette er min favorittkake, både til å spise og lage, veldig enkel og utrolig god!
Her kommer oppskriften vis du har lyst til å prøve.

Marengsbunn:


4 stk eggehvite
1/4 ts salt
250 g sukker
2 ts maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik

Fyll:

1 pk ferdig vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 ss sukker

Frukt/Bær


Slik gjør du:

I stekeovnen på 160 grader i ca. 1 time

1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne.
Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

2. Vend inn siktet maizena og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkel etter kakeform, ca 22-24 cm. Ha blandingen i sirkelen, form det til en kake, ca 2,5 cm høy.

3. Stek kaken ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden, og lys kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut, snu den forsiktig og legg den på et fat.

4. Fordel vaniljekrem utover bunnen, pisk fløte og  til en myk krem og ha over. Pynt med frukt/bær.

Tips:  Bruk gjerne bær eller frukt etter hvilken sesong det er. Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien. La den ligge på et tørt sted, med litt bakepapir rundt.


Kan virke litt mye dette, men når du har gjort denne noen ganger, finner du din måte.
Jeg syns den er best med bringebær og kiwi eller bringebær, jordbær og blåbær.
Jeg bruker ikke sukker i kremfløten, da denne bunnen er søt nok, anbefaler å pynte den rett før servering, eller så blir den fort bløt. Jeg steker den litt kortere og på litt mindre varme, (dette kan jo variere litt fra ovn til ovn).

Nyt.....

Renate

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar